Contacte:
Adresa: Republica Moldova, or. Chisinau, str. Cantonului 8
mob: +373 69181846
mob: +373 69313558
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Federatia Nationala Oriental Kickboxing a fost fondata la data de 17 februarie 2009. Printre premizele principale de creare a Federatiei Nationale Oriental Kickboxing au fost, promovarea unui stil de viata sanatos atunci cind sportul devine o realitate a vietii de zi cu zi a societatii. Astfel s-a elaborat un program educativ, al carui obiective principale sunt: educarea  tinerei generatii spre un mod de viata sanatos, stima fata de sine?si patriotismul. Prin urmare, am decis sa insuflam tinerei generatii ideea de a fi un cetatean demn de Patria sa.

Aceasta se realizeza doar prin atenaia constanta la problemele tineretului, implicarea ei in cadrul miscarii sportive, asociatiei patriotice, cluburilor de interese - solutii reale pentru rezolvarea problemelor de abuz de droguri la adolescenti si a criminalitatii minore. De asemenea, aceasta ajuta copiii in formarea personalitatii, si se simta importanta lor pentru societate, ceea ce constituie unul dintre obiectivele principale ale Federatiei noastre.

Datorita succesului  in pregatirea tinerilor sportivi, se realizeaza turnee atit de rang national cit si international in scopul identificarii celor mai performanti sportivi din Republica Moldova.

1) Participarea echipei nationale la Cupa Europei la Kickboxing care a avut loc in perioada 1-4 aprilie, anul 2008 la Harkov, Ucraina, sub conducerea Asociatiei Amatorilor de  Kickboxing si Muay Thai din Republica Moldova. Obtinerea unor rezultate excelente la nivel international a dus la dezvoltarea rapida a Kickboxingului in Republica Moldova. Astfel, administratia Asociatiei a decis sa dezvolte Kickboxingul pe intreg teritoriul tarii.

harkov

2) Desfasurarea Turneului de rang national la Kickboxing, care a fost dedicat  hramului or. Basarabeasca, organizat 22 mai si unde au participat cluburile din orasele: Chisinau, Balti, Basarabeasca, Cainari.

Basarabeasca_2008

3) Desfasurarea Turneului de rang national la Kickboxing, care a fost dedicat Hramului or. Hincetti, organizat la 31 mai, unde au participat pentru prima data  cluburile din orasele: Hincesti si Cimislia.

4) Participarea echipei la Cupa Mondiala “Junior Fighter" la Kickboxing si Oriental sport, in perioada 21-25 iunie anul 2008 la Feodosia, Crimea, Ucraina. Echipa noastra a fost familiarizata cu Oriental sportul care reprezinta un sistem efectiv de lupta corp la corp, disponibil oricarui tinar. La turneul dat Republica Moldova a ocupat locul III pe echipe. Drept rezultat, s-a hotarit sa se dezvolte sportul Oriental in Republica Moldova.

Feodosia 2008

5) Participarea echipei noastre la Campionatul Rusiei de Arte Martiale, care a avut loc in or.Anapa, in luna octombrie a anului 2008. Echipa  Republicii Moldova a cistigat 2 medalii  de argint si 2 medalii de bronz.

Anapa_2008

6) Desfasurarea  turneului la Kickboxing, dedicat zilei or. Cainari, la 21 noiembrie anul 2008, unde au participat cluburile sportive din 7 orase din Republica Moldova.

Kainari_2008

Ca rezultat al activitatii desfasurate in perioada anilor 2007 - 2008, la data de 17 februarie, anul 2009 a fost creata si inregistrata Federatia Nationala Oriental Kickboxing din Republica Moldova.

Dupa inregistrarea oficiala a Federatiei Nationale a Republicii Moldova, in persoana presedintelui domnului Gorea Tudor si a vice-presedintelui – domnului Musalimov Eugeniu, Federatia a primit dreptul de a organiza Campionatul CSI la Oriental Kickboxing 2009. Aceasta  s-a realizat datorita muncii depuse in ultimii 2 ani si, ca urmare a performantelor echipei nationale la Kickboxing a Republicii Moldova in urmatoarele turnee: - Cupa CSI la Kickboxing 2007, Cupa Europei la Kickboxing 2008, Campionatul Mondial la Kickboxing 2008, si la Campionatul Rusiei de Arte Martiale 2008.

Conducerea generala a WPKA (World Pan Amateur Kickboxing Association) a hotarit ca sa organizeze Campionatul CSI in perioada 19 - 23 februarie 2009, in or. Chisinau.
Trebuie de mentionat faptul ca la deschiderea oficiala a Campionatului CSI la Kickboxing, care a avut loc la data de 21 februarie anul 2009 a fost prezenta conducerea tarii in persoana domnului Presedinte Vladimir Voronin, Consilier Principal al Ministerului Afacerilor Externe - domnul Oleg Ziborov (primul presedinte al Federatiei de Kickboxing USSR), Ambasadorul Rusiei in Republica Moldova – domnul Valeriy Kuzmin, Presedintele Federatiei Oriental Sport a Rusiei - domnul  Gennady Cherkasov, Vice Presedintele WPKA – domnul Rishat Sayapov.

Echipa nationala a Republicii Moldova a fost  reprezentata de diverse cluburi sportive din toate regiunile tarii: Chisinau, Basarabeasca, Balti, Cainari, Ungheni, Soroca, Tiraspol, Tighina, Hincesti, Cimislia etc.


7) Participarea echipei Republicii Moldova la Cupa Europei la Kickboxing 2009 si la Campionatul Mondial la Oriental Sport 2009, desfasurat in perioada 12-18 aprilie 2009 in or. Harkov, Ucraina. Echipa nationala reprezentata de cluburi din diferite regiuni ale Moldovei: Chisinau, Hincesti, Basarabeasca, Balti, Ungheni.

11111

8) Desfasurarea Cupei Moldovei la Oriental Kickboxing conscarate celei de-a 160-a aniversare a or. Basarabeasca. La acest turneu au participat 130 de sportivi din 20 de cluburi din 11 orase ale Republicii Moldova. Pentru prima data, a luat parte si clubul recent format din or. Comrat.

basarabaesca

9) Participarea echipei la Campionatul Mondial la Kickboxing 2009 care a avut loc in  Spania, or. Madrid in perioada 23-27 iunie. Echipa nationala a Republicii Moldova a fost reprezentata de catre Presedintele Federatiei Nationale  Oriental Kickboxing –domnul Gorea Tudor, antrenorul principal al selectionatei RM si vice-presedintelui Federatiei Nationale – domnul Musalimov Eugeniu, directorului  Scolii Sportive Specializate de Box, Lupta Libera si Kickboxing – domnul Bogdan, presedintelui si antrenorului Clubului Sportiv «Gusan» - domnul Gushan Andrei.
La pregatirea sportivilor a participat domnul Musalimov Eugeniu si domnul Gushan Andrei
datorita carora Republica Moldova a cistigat 3 medalii de aur, 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz.

Madrid_2009

10) Drept urmare, a desfasurarii Cupei CSI la Kickboxing 2009 in or. Chisinau, si, datorita  evoluarii echipei nationale din Republica Moldova la Campionatul Mondial la Kickboxing 2009, care a avut loc in or. Madrid, Federatia Nationala Oriental Kickboxing a primit oferta de la conducerea WPKA de a desfasura Campionatul European la Kickboxing 2009 in or. Chisinau, in perioada 8-15 noiembrie, in incinta Complexului Sportiv "ALEXIA". La acest turneu au participat peste 300 de sportivi din 16 tari Europene. Republica Moldova a ocupat 1 loc pe echipe, cistigind 32 medalii de aur, 36 de argint, 29 de bronz.

BANNER